Thursday, July 25, 2024 Page Options
Selecteaza tipul cautarii
 
  • Site
  • Web
Search
Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului
Avem drept scop derularea acelor acţiuni care vor duce la identificarea actelor de încălcare a drepturilor omului în România comunistă, dinamizarea politicilor instituţionale în ceea ce priveşte condamnarea reală a abuzurilor şi crimelor săvîrşite în numele regimului comunist din România, desfăşurarea unor investigaţii de natură să furnizeze instituţiilor abilitate şi publicului larg date privind crimele şi abuzurile săvîrşite de acest regim, sprijinirea oricăror iniţiative legislative, a procedurilor judiciare şi a cercetărilor ştiinţifice de natură să ducă la condamnarea penală şi morală a acestor crime şi abuzuri.
Conferinţele "De ce să condamnăm comunismul"

La 20 de ani de la revoluţie, condamnarea comunismului ridică, nu de puţine ori, semne de întrebare, atât din partea tinerei generaţii, cât şi din partea publicului larg. Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România îşi propune să răspundă la această problemă însoţind campaniile de investigaţii şi proiectele de cercetare derulate, de organizarea unor conferinţe în liceele, centrele universitare sau centrele expoziţionale din România. În cadrul acestor evenimente, ne propunem să aducem în faţa publicului experţi în istoria recentă a României şi foşti deţinuţi politici care să răspundă la întrebările participanţilor, într-o încercare de a explica, o dată în plus, importanţa cunoaşterii trecutului şi a consecinţelor sale asupra prezentului.

Conferinţele sunt însoţite şi de proiecţii ale filmelor documentare realizate de CICCR sau, acolo unde împrejurările o permit, de expoziţia „Numitorul comun: moartea”.

Prima din seria de conferinţele "De ce să condamnăm comunismul" s-a ţinut în Iaşi, cu ocazia "Zilei Naţiunilor Unite de solidaritate cu victimele torturii” (26 iunie 2010).

  
Sponsori
  
Donatii
Oferă sprijin financiar eforturilor noastre
  Mai multe detalii...
© 2010 CICCR. Toate drepturile rezervate.