Tuesday, March 19, 2024 Page Options
Selecteaza tipul cautarii
 
  • Site
  • Web
Search
Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului
Avem drept scop derularea acelor acţiuni care vor duce la identificarea actelor de încălcare a drepturilor omului în România comunistă, dinamizarea politicilor instituţionale în ceea ce priveşte condamnarea reală a abuzurilor şi crimelor săvîrşite în numele regimului comunist din România, desfăşurarea unor investigaţii de natură să furnizeze instituţiilor abilitate şi publicului larg date privind crimele şi abuzurile săvîrşite de acest regim, sprijinirea oricăror iniţiative legislative, a procedurilor judiciare şi a cercetărilor ştiinţifice de natură să ducă la condamnarea penală şi morală a acestor crime şi abuzuri.
Copilărie în comunism
 
IMPORTANT: Ne vedem nevoiți să vă înaintăm scuzele noastre pentru întârzierea premiilor, dar dorim să vă asigurăm că acestea sunt deja pregătite, urmând a fi trimise proprietarilor lor de drept în zilele ce urmează. Întârzierea se datorează unor mici probleme pe care le-a întâmpinat Centrul în ultima vreme, dar acum le-am depășit și ne vom relua activitatea în mod normal.


Vezi aici lista castigatorilor concursului!

Asociația pentru Memoria Victimelor Comunismului - Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România organizează, în colaborare cu Fundaţia Konrad Adenauer şi Fundaţia Culturală „Negru Vodă” proiectul „Copilărie în comunism”, dedicat elevilor de liceu care doresc să efectueze interviuri de istorie orală pe această temă.

Condiţii de participare:

Participanţii, elevi de liceu cu vârsta între 14-19 ani, trebuie să realizeze un interviu de istorie orală cu o persoană care s-a născut şi şi-a trăit copilăria în timpul regimului comunist din România.

Dosarul de concurs trebuie să conțină următoarele:

    * o înregistrare a interviului în format .mp3 (pentru audio) sau .avi pentru video;
    * transcrierea interviului (cu diacritice)
    * un eseu (1-2 p.) în care candidatul să prezinte concluziile trase în urma interviului realizat
    * o fotografie a persoanei intervievate (optional)
    * un formular prin care persoana intervievată să își exprime acordul pentru folosirea interviului de către AMVC (deschide aici)
    * un formular prin care participantul să cedeze drepturile de folosință ale interviului către AMVC (deschide aici)
    * datele de contact ale participantului (nume, prenume, data nașterii, adresa, seria și nr. CI, instituția de învățământ la care studiază, profesorul coordonator - opțional )

Dosarul poate fi trimis fie pe alina.urs@condamnareacomunismului.ro sau pe adresa C.P. 81, O.P. 4, Bucureşti, România între 05.05.2011-20.05.2011.
CICCR este deschis colaborării cu cadrele didactice interesate să participe, în calitate de profesori coordonatori, la acest program. Aceştia vor primi din partea CICCR certificate care să ateste activitatea depusă în cadrul acestui program.

Premii:
Cei mai buni 15 elevi vor avea ocazia de a participa la Şcoala de vară „Comunismul nu este istorie” de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus, organizată  de CICCR în colaborare cu Fundaţia Culturală Negru Vodă, Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului” şi Fundaţia Konrad Adenauer între 30.06.2011-7.07.2011. Următorii 10 clasaţi vor primi premii în cărţi .

Calendarul proiectului:

15.02.2011-05.05.2011: colaborarea cu profesorii coordonatori;

05.05.2011-20.05.2011: primirea dosarelor de participare;

22.05.2011 – 30.05.2011: evaluarea dosarelor; selectarea participanţilor pentru Şcoala de vară de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus; stabilirea unei liste de aşteptare;

30.05.2011 - 05.2011: anunţarea rezultatelor;

05.2011– 15.06.2011: confirmarea locurilor;

30.06.2011 - 7.07.2011: Şcoala de vară “Comunismul nu este istorie” (Făgăraş-Sâmbăta de Sus)

Un ghid orientativ pentru interviu poate fi vizualizat prin accesarea linkului de mai jos:

Ghid de interviu - Copilarie in comunism



 
  
Sponsori
  
Donatii
Oferă sprijin financiar eforturilor noastre
  Mai multe detalii...
© 2010 CICCR. Toate drepturile rezervate.