Tuesday, June 25, 2024 Page Options
Selecteaza tipul cautarii
 
  • Site
  • Web
Search
Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului
Avem drept scop derularea acelor acţiuni care vor duce la identificarea actelor de încălcare a drepturilor omului în România comunistă, dinamizarea politicilor instituţionale în ceea ce priveşte condamnarea reală a abuzurilor şi crimelor săvîrşite în numele regimului comunist din România, desfăşurarea unor investigaţii de natură să furnizeze instituţiilor abilitate şi publicului larg date privind crimele şi abuzurile săvîrşite de acest regim, sprijinirea oricăror iniţiative legislative, a procedurilor judiciare şi a cercetărilor ştiinţifice de natură să ducă la condamnarea penală şi morală a acestor crime şi abuzuri.
Curs de metodologia cercetării comunismului românesc

Vizualizează lista absolvenților Cursului de Metodologia Cercetării Comunismului Românesc!

Vizualizează lista candidaţilor admişi la Cursul de metodologia cercetării comunismului românesc!

Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România, cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer şi al Institutului pentru Liberă Iniţiativă, va organiza, pe parcursul anului universitar 2010-2011, un program dedicat studenţilor şi masteranzilor care sunt interesaţi să cerceteze istoria comunismului românesc.

Candidaţii selecţionaţi vor participa, începând din ianuarie 2010, la seminarii ţinute de specialişti în domeniu şi vor avea ocazia să discute cu foşti deţinuţi politici sau  persoane deportate. De asemenea, ei vor beneficia de consultanţă din partea angajaţilor CICCR pe parcursul cercetării pe care o vor întreprinde. Seminariile, vor avea loc o dată la trei săptămâni.

La sfârşitul programului, participanţii vor prezenta studiul realizat, iar lucrările vor putea fi publicate pe site-ul CICCR.  

Cei mai buni şase cursanţi vor avea ocazia de participa la un program de internship în cadrul CICCR şi de a însoţi echipa Centrului la una dintre campaniile de arheologie contemporană de pe parcursul anului 2011.

Condiţii de participare:

Candidaţii, care urmează în prezent cursurile la nivel de licenţă sau master, trebuie să trimită, până la data de  15 decembrie 2010 o aplicaţie conţinând:

  • CV
  • Un eseu/scrisoare de  motivație  în care candidatul să expună motivele pentru care doreşte să efectueze o cercetare pe o temă de istorie a comunismului (1-2 pag. );

Aplicaţia va fi trimisă la adresa: contact@condamnareacomunismului.ro

În urma evaluării dosarelor primite, candidaţii selectaţi vor fi chemaţi la un interviu în perioada 17-18 decembrie 2010.

Rezultatele finale vor fi anunţate până la data de 20 decembrie 2010.

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la adresele contact@condamnareacomunismului.ro sau catalin.constantinescu@condamnareacomunismului.ro

  
Sponsori
  
Donatii
Oferă sprijin financiar eforturilor noastre
  Mai multe detalii...
© 2010 CICCR. Toate drepturile rezervate.